Erfelijkheidsleer
Deze cursus is onderdeel van de website van Maine Coon cattery NIDOBA (http://www.nidoba.nl), maar kan ook via http://genetica.nidoba.nl bekeken worden.


Ik heb dit ingedeeld in verschillende thema's met verschillende 'lessen'. En ik zou elk deel graag willen afsluiten met opmerkingen, aanmerkingen, en andere meningen - dus voel je vrij om opmerkingen en vragen in te sturen . De Inleiding, Kleurtjes en een (groot) deel van Wit en wittig zijn op het ogenblik 'af'. Bij Inleiding en Kleurtjes heb ik een heleboel plaatjes getekend (zelf!, copyright :-) ); bij Wit en wittig nog niet. Daar zijn ze wat moeilijker te verzinnen, maar het staat nog wel op het lijstje. De tekst is daar dus niet verluchtigd. De andere lessen staan genoemd als idee van wat ik van plan ben - maar dat zal nog wel veranderen .

Zoals je wellicht al hebt gezien, zijn dit links waar je op kunt clicken, zodat je naar de goede pagina gaat. De blauwe achtergrond geeft aan dat de volgende pagina binnen deze site zit; een (bordeaux)rode achtergrond geeft aan dat het een link is naar een andere site, bijvoorbeeld de site van Anneke Kuys (Patchwork Maine Coons), die niet alleen deze pagina's heeft doorgelezen en de grootste blunders eruit heeft gehaald , maar ook nog eens op haar site prachtige foto's heeft van de voorouders van onze katten - in ieder geval van Cheyenne (aka Akathsi)!

Rassen hebben hun eigen kenmerken, en daar horen kleurslagen ook bij. Zo zijn er kleuren -chocolade, cinnamon- en patronen -points!- die bij sommige rassen verplicht zijn, en bij andere rassen verboden zijn. Voor wat betreft de Maine Coon, heb ik bij hoofdstukken en figuren, die iets verduidelijken wat bij de Maine Coon niet mag spelen (maar misschien toch wel doet ....) dit aangegeven:.

Aan het eind van elk deel is een 'lesje' speeltuin met vragen - kun je gebruiken om te kijken of je er wat (meer) van begrepen hebt, maar ik hoop ook voor de lol! Ook hier zijn op- en aanmerkingen welkom! Ook wordt er een stamboom bijgehaald, om aan te geven wat je er, wat betreft de erfelijke opmaak van een kat, uit kunt halen.